Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σήμερα δε θα ασχοληθούμε με κώδικες και πειράγματα στο template. Έχω να σας προτείνω ορισμένα πολύ καλά web sites με τα οποία μπορείτε να κάνετε πολλά και θαυμαστά πράγματα. Το κυριότερο; Όλα είναι free of charge, δηλαδή τζάμπα.
Το πρώτο είναι το FOTOTRIX. Πολλοί θέλουν να κάνουν επεξεργασία φωτογραφίας, να προσθέσουν στις φωτογραφίες τους διάφορα εφέ και να κάνουν πολλά άλλα πράγματα. Το κορυφαίο πρόγραμα είναι to Photoshop αλλά δε μαθαίνεται γρήγορα και εύκολα. Το FOTOTRIX θα σας ενθουσιάσει. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κάνεται upload τη φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε από το pc σας ή να δώσετε τη διεύθυνση αν είναι στο δύκτιο. Μετά πειραματιστείτε. Όταν φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα κάντε download ή πάρτε τον κώδικα (ναι έχει και code generator). Απλά εξοικονομήστε άφθονο χρόνο για να εξερευνήσετε το FOTOTRIX.
Ένα από τα κορυφαία (κατά την προσωπική μου άποψη) ελληνικά web sites είναι το Foracamp. Απλά περιέχει τα πάντα για την τεχνολογία. Tutorials, συμβουλές, νέα, overclocking, design και ότι άλλο χρειάζεστε.
Άλλη λύση για επεξεργασία των φωτογραφιών σας μέσω video tutorials δίνει το metacafe. Tips και tricks για να κάνετε θαύματα με τις φωτογραφίες σας.
Θέλετε γρήγορο, free και νόμιμο dowloading μουσικής; Σας προτείνω το Clickster. Δε μιλάμε για torrents ούτε για peer to peer. Κατεβάζετε απευθείας από την database του Clickster η οποία περιέχει πάνω από 150.000.000 τραγούδια (και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς). Από ελληνική μουσική δεν παρέχει πολλά πράγματα αλλά ή ταχύτητα που κατεβάζει ένα τραγούδι θα σας ευχαριστήσει. Προσωπικά βρήκα τραγούδια που τα έψαχνα και δεν τα έβρισκα ούτε στα μεγαλύτερα τορεντάδικα. Και είναι απολύτως νόμιμο. Απλά κατεβάστε το προγραμματάκι.
Θέλετε να βάλετε μουσική στο blog σας ή στο web site σας; Βάλτε ένα κορυφαίο podcast. Δημιουργείστε το γρήγορα και εύκολα στο Playlist. Μπορείτε να προσθέσετε μέχρι 200 τραγούδια από την πλούσια database του. Το καλό είναι ότι δεν ξεκινάει αυτόματα με το άνοιγμα ενός blog ή web site όπου υπάρχει (είναι αρκετά ενοχλητικό). Όποιος θέλει να ακούσει μουσική πατάει το κουμπί play.
Το TheComputerTricks θα σας μάθει να κάνετε διάφορα κολπάκια στα windows, στα παιχνίδια, στο Office, στο internet. Αποκλείεται να σας μπερδέψει ή να σας δυσκολέψει.
Αν θέλετε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και όχι μόνο επισκευτείτε το Berro. Funny tricks, funny videos, funny photos κ.α.
Δύο web sites με συμβουλές, κόλπα, οδηγίες και άλλα για τους υπολογιστές είναι το Helpwithpcs και το Free Computer Tips and Tricks. Επισκευτείτε τα και δε θα χάσετε.
Τελευταίο άφησα το Widgetbox. Βρείτε δωρεάν widgets για το blog σας ή φτιάξτε το δικό σας widget (πάλι δωρεάν). Το συγκεκριμένο web site είναι πηγή widgets για πολλούς bloggers απ' όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιήστε το και εσείς.
Καλή διασκέδαση.
back to top