Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΥΛΙΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ

Σήμερα θα δούμε ένα κολπάκι που θα βοηθάει τους αναγνώστες μας να έχουν λυμμένα τα χέρια τους όταν διαβάζουν τις αναρτήσεις μας. Αντί να είναι το ένα χέρι μονίμως στο ποντίκι και να κατεβαίνουν σιγά - σιγά στο blog μας μια φορά αρκεί να κάνουν κλικ στο βελάκι δεξιά στη scroll down μπάρα και η σελίδα μας θα κατεβαίνει αυτόματα. Δείτε το παρακάτω screenshot για να καταλάβετε (κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση).


Μπείτε στο λογαρισμό σας και πάτε πανόπτης, διάταξη και επεξεργασία HTML. Πατήστε το Control και F (Ctrl+F) για να ανοίξει στο κάτω μέρος της οθόνης το ψαχτήρι και μέσα στο πλαίσιο αυτού πληκτρολογήστε: </body>
Θα δείτε ότι μέσα στον κώδικα του template σας εμφανίζει αυτό που πληκτρολογήσαμε στο ψαχτήρι χρωματισμένο. Ακριβώς μια γραμμή παραπάνω κάνουμε κλικ και πατάμε enter για να δημιουργηθεί μια κενή γραμμή πριν το </body> και σ' αυτή τη γραμμή κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον παρακάτω κώδικα:

<script language="JavaScript1.2">

//change 1 to another integer to alter the scroll speed. Greater is faster
var speed=1
var currentpos=0,alt=1,curpos1=0,curpos2=-1
function initialize(){
startit()
}

function iecompattest(){
return (document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

function scrollwindow(){
if (document.all)
temp=iecompattest().scrollTop
else
temp=window.pageYOffset
if (alt==0)
alt=1
else
alt=0
if (alt==0)
curpos1=temp

Πατήστε αποθήκευση (save) και τέλος. Πως δουλεέυει; Απλά αν κάνετε μια φορά κλικ στο κάτω βελάκι της κυλιόμενης μπάρας ή αν με το ποντίκι τραβήξετε την κυλιόμενη μπάρα προς τα κάτω αυτό ξεκινάει και κατεβάζει τη σελίδα σας. Για να το σταματήσετε πατήστε το πάνω βελάκι της κυλιόμενης μπάρας ή τραβήξτε με το ποντίκι την κυλιόμενη μπάρα προς τα πάνω. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πως δουλεύει. Καλή επιτυχία.
back to top