Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

TIPS ΓΙΑ ΙΕ ΚΑΙ FIREFOX ΚΑΙ SLOTGAMES

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Σήμερα θα δούμε κάποια πράγματα για να σερφάρουμε στο διαδύκτιο όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι γεγονός ότι ο Firefox είναι από τους αγαπημένους μας browsers και ο Internet Explorer της Microsoft κρατάει τα σκήπτρα.
Για να πάρουμε back up των bookmarks στο Firefox μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Mozbackup (δωρεάν).
Αν βρίσκεστε σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή (π.χ. internet cafe) μπορείτε να σβήσετε τα ίχνη σας επιλέγοντας Tools>Options>Privacy και κλικ στο Clear now. Με αυτή την κίνηση διαγράφεται το ιστορικό, τα coockies, τα downloads και άλλα προσωπικά στοιχεία. Αν θέλετε επιλέγοντας το Always clear private τερματίζονται αυτόματα όλα τα παραπάνω με το κλείσιμο του firefox.
Αν κλείσατε μια καρτέλα κατά λάθος μπορείτε να την επαναφέρετε με τον παρακάτω συνδυασμό πλήκτρων: Ctrl+Shift+T.
Μπορείτε να επιταχύνετε το χρόνο εμφάνισης των σελίδων με το παρακάτω κολπάκι. Στην address bar γράφετε about:config και πατάτε enter. Αν σας βγάλει το μύνημα: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ;-) εσείς πατήστε στο κουμπί: ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΩ, ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ και θα ανοίξει ένα παράθυρο. Στην κορυφή του θα δείτε ένα πλαίσιο σαν ψαχτήρι και στα αριστερά του γράφει φίλτρο. Εκεί μέσα πληκτρολογήστε network.http και θα δείτε αυτόματα κάτω να σας εμφανίζει κάποιες επιλογές. Βρείτε τα φίλτρα network.http.pipelining και network.http.proxy.pipelining. Θα δείτε ότι οι τιμές τους είναι false. Κάντε τις true με διπλό κλικ πάνω σε κάθε φίλτρο και μετά βρείτε το network.http.pipelining.maxrequests. Θα δείτε ότι η τιμή του είναι στο 4. Με διπλό κλικ ανοίγει ένα παραθυράκι και βάλτε 8 και μετά πατήστε ok. Κάντε επανεκκίνηση το firefox και μετά σερφάρετε για να δείτε αποτελέσματα.
Για να κρατήσουμε back up των favorites του Internet Explorer πρέπει να πάμε File>Import and Export>Export Favorites (τα Favorites θα βρεθούνε σε μια HTML σελίδα).
Ο Internet Explorer 7 έχει μια δυνατότητα που ονομάζεται Cleartype. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο ευανάγνωστες οι σελίδες που σερφάρουμε. Η ενεργοποίηση της γίνεται επιλέγοντας: Tools>Internet Options και ενεργοποίηση της επιλογής: Always use ClearType for HTML.
Άλλη μια δυνατότητα που δίνει ο Internet Explorer 7 είναι τα χαρακτηριστικά antiphishing. Δεν είναι και το καλύτερο αλλά μια σχετική προστασία μπορεί να την παρέχει. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας γίνεται επιλέγοντας: Tools>Phishing Filter>Turn ON Automatic Web Site Checking.
Σίγουρα οι δυνατότητες και οι τροποποιήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι πολύ περισσότερες αλλά λόγω έλλειψης χρόνου είναι δύσκολο να αναφερθούνε τα πάντα. Κλείνοντας έχω να σας κάνω και μια πρόταση για όλους εσάς που δε θα πάτε κάπου αυτές τις μέρες και δεν έχετε κανονίσει κάτι. Το SlotGames είναι το νέο δημιούργημα ενός blogger και είναι free. Το όνομα αυτού; Acaliptos και για να δείτε τα blogs του κάντε κλικ εδώ και εδώ.
Σας εύχομαι καλές γιορτές.
back to top