Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ANIMATION GENERATOR

Είναι αποδεκτό ότι στο διαδύκτιο πολλές φορές ένα animation μας προκαλεί το ενδιαφέρον περισσότερο από μια στατική εικόνα. Πολλοί bloggers θέλουν να δημιουργήσουν δικά τους animation για τα ιστολόγια τους αλλά πολλοί μόλις μπαίνουν στο Photoshop παγώνουν γιατί δεν είναι ότι πιο εύκολο.
Έψαξα και βρήκα έναν animation generator ο οποίος είναι δωρεάν. Μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ και το όνομα αυτού UnFREEz (έκδοση 2.1). Είναι δωρεάν και πολύ ελαφρύ πρόγραμμα (μόλις 19.20 ΚΒ). Δε χρειάζεται ούτε εγκατάσταση. Μόλις γίνει στο αρχείο unzip με ένα κλικ το πρόγραμμα αρχίζει και τρέχει. Το μειονέκτημα είναι ότι δέχεται μόνο αρχεία .gif. Αν πάρετε εικόνες άλλου τύπου (jpeg, png κλπ.) και τα μετατρέψετε σε αρχεία gif τότε θα χάσετε στην ποιότητα της εικόνας. Η εισαγωγή των εικόνων γίνεται με σύρσιμο (dag 'n drop) μέσα στο πλαίσιο.
Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας το παραπάνω πρόγραμμα είναι πανεύκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος πειραματισμός και μεγάλη φαντασία. Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες.
UPDATE: Για να βάλουμε το animation που δημιουργήσαμε σε μια ανάρτηση ή στο ιστολόγιο μας δεν μπορούμε με μια απλή αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) γιατί η εκόνα που θα έχουμε θα είναι στατική και όχι animated. Θα χρειαστούμε τη συνδρομή του διαδυκτίου. Πρέπει να ανεβάζουμε το δημιούργημα μας σε ένα από τα πάμπολλα web sites (π.χ. Photobucket.com, ανατρέξτε σε παλαιότερες αναρτήσεις) και μόλις τελειώσει το upload μας βλέπουμε ότι έχουμε διάφορες επιλογές για να κάνουμε χρήση του animation. Μια από αυτές είναι και ο κώδικας που μας δίνει. Μπορούμε να τον πάρουμε και με μια αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) να δουλέψει το animation στο blog μας.
Δείτε το παρακάτω παράδειγμα χρησιμοποιώντας δύο εικόνες.

Οι εικόνες:










Το αποτέλεσμα:

Photobucket

back to top