Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ONLINE STORAGE & SUBS

Καλησπέρα σας. Χθες ανέβασα ένα webomentary που έκανα στο άλλο μου blog. Επειδή ήταν μεγάλο αρχείο σε μέγεθος και διάρκεια έψαξα πάρα πολύ για να βρω ιστότοπο για να το φιλοξενήσει και να μπορούνε όλοι να το δούνε (το youtube δεν προσφέρεται και η λεγόμενη αναβάθμιση που έκαναν μπορεί να μας επιτρέπει ανέβασμα 1GB ως HD αλλά η διάρκεια του video πρέπει να είναι 10 λεπτά) και έναν άλλο ιστότοπο για να το ανεβάσω και να το κάνουνε download όσοι θέλουν. Κατά τη διάρκεια του ψαξίματος βρήκα ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα web sites και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας.
   Πρώτο είναι το blip.tv το οποίο είναι μια υπηρεσία όπως το youtube αλλά επιτρέπει το ανέβασμα μεγάλων αρχείων (το δικό μου webomentary είναι πάνω από μια ώρα) καθώς αν επιλέξετε να παίζει διαφημίσεις τα κέρδη μοιράζονται μισά - μισά μεταξύ του δημιουργού του video και του web site.
   Το megashares είναι περίπου σαν το rapidshare αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά: στο πρώτο μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι 10GB χωρίς περιορισμό ανά αρχείο, δηλαδή μπορείτε να σηκώσετε ένα αρχείο των 10 GB ή πολλά διαφορετικά που το μέγεθος του συνολικά φτάνει τα 10GB.
   Άλλη υπηρεσία online αποθήκευσης και διαμοιρασμού είναι το 4 shared. Το όριο είναι 5GB συνολικά. Καθόλου άσχημα!
   Και το BOXSTR.COM δίνει online αποθηκευτικό χώρο της τάξης των 5GB επίσης. Ανώτερο upload ανά αρχείο είναι τα 500MB.
   Το Eggdisk δίνει στην αρχή 6GBαποθηκευτικού χώρου αλλά με τον καιρό ο αποθηκευτικός χώρος μεγαλώνει (όπως το gmail) και με bandwidth 30-40GB. Όποιος κάνει register μπορεί να ανεβάσει αρχεία μέχρι 100MB τη φορά ενώ κάποιος χωρίς register (ανώνυμος) έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει μέχρι 20MB.
   Άλλη παρόμοια υπηρεσία είναι και το esnips το οποίο προσφέρει 5GB. Καλό αλλά σε μια δοκιμή που έκανα μερικές φορές κόλλησε στα μεγάλα αρχεία. Ίσως να ήταν και σύμπτωση.
   Το Up For Down υποστηρίζει τα παρακάτω αρχεία: jpeg, jpg, png, gif, bmp, mp3, avi, wmv, asf, mpg, mpeg, mp4, 3gp, mov, doc, pdf, zip, rm, swf, wav, wma, rar, flv, tar και δίνει αποθηκευτικό χώρο 5GB με bandwidth 20GB τον πρώτο μήνα το οποίο μετά πέφτει στα 10GΒ
   Τελευταία πρόταση για online storage έχουμε το Your File Link το οποίο δίνει 5GB χωρίς registration. Απλά άριστο χωρίς περιορισμούς.
   Να κλείσουμε αυτήν την ανάρτηση με μια πρόταση για ελληνικούς υπότιτλους. Είναι το Xsubs. Εννοείται ότι είναι ελληνική προσπάθεια και πολύ καλή. Τα παιδιά που το διαχειρίζονται έχουν βάλει πολύ υλικό και θα βρείτε υπότιτλους για ταινίες αλλά και για όλες τις κορυφαίες σειρές παλιές και ξένες.
   Βρήκα και άλλες υπηρεσίες για online storage αλλά δε δίνουν τόσα πολλά όσο αυτές που προανέφερα. Φυσικά όλες οι παραπάνω είναι δωρεάν.
back to top