Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

WIDGET SNOWFLAKES

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Λόγω των εορτών που πλησιάζουν όλοι θέλουμε να στολίσουμε τα blogs μας. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να βάλουμε στα ιστολόγια μας χιόνι που πέφτει. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπαίνουμε στο λογαριασμό του blogspot και από τον πανόπτη πάμε διάταξη, προσθήκη gadget, επιλέγουμε HTML/JavaScript και κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση (copy-paste) τον παρακάτω κώδικα:


<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript">
</script>


Στην ουσία δηλαδή μιλάμε για ένα widget. Υπάρχει περίπτωση μερικές φορές να φαίνεται το παραπάνω εφέ απενεργοποιημένο και να μη βλέπετε τις νιφάδες. Μην ανησυχείτε. Μετά από κάποια ώρα με ένα refresh (F5) θα επανέλθουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους και αιτίες που λαμβάνουν χώρα στην τοποθεσία όπου φιλοξενείται το αρχείο js (javascript). Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο js από εδώ και μετά να το ανεβάσετε σε ένα web site της αρεσκείας σας και να αντικαταστήσετε την τοποθεσία που είναι με κόκκινο χρώμα στον παραπάνω κώδικα με τη διεύθυνση όπου αποθηκεύσατε το αρχείο (αν και δεν είναι απαραίτητο να γίνει αυτό). Βασική προϋπόθεση για να έχετε ορατά αποτελέσματα είναι το φόντο του ιστολογίου σας να μην είναι λευκό ή ανοιχτόχρωμο.
  Αν θέλετε να δείτε πως δουλεύει το παραπάνω widget μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό widget. Για τυχόν απορίες μη διστάσετε να αφήσετε σχόλιο ή να στείλετε email.
back to top