Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

IE 7 Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ WINDOWS 7

Γεια χαρά σε όλους και σε όλες. Σήμερα δεν έχω να προτείνω διαδυκτιακές υπηρεσίες ούτε θα δείξω κάποιο trick. Θα προσπαθήσω να σας αποτρέψω από διάφορα μπερδέματα και απρόσμενες δυσάρεστες καταστάσεις που έρχονται από τη Microsoft και τα δημιουργήματα της.
   Ο λόγος γίνεται για τον Internet Explorer 7. Την περασμένη εβδομάδα τον εγκατέστησα στο desktop (ευτυχώς δεν έκανα το ίδιο και στο laptop) και μου παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα. Εξαφανίστηκε το εικονίδιο για εναλλαγή γλώσσας από τη γραμμή εργασιών (κάτω δεξιά στην οθόνη παραδίπλα από την ώρα), πολλά προγράμματα σταμάτησαν να δουλεύουν όπως ένα εργαλείο για να κρατάω back ups από τα blogs μου, οι browsers καθυστερούσαν αρκετά και άλλα πολλά παρόμοια δυσάρεστα. Πιστέψτε με η κατάσταση ήταν αρκετά δυσάρεστη.
   Στην αρχή δεν κατάλαβα τι συνέβει αλλά μετά κατάλαβα ότι όλα άρχισαν αμέσως μετά από την εγκατάσταση του Internet Explorer 7. Εγκατέστησα τον Internet Explorer 8 αλλά τα προβλήματα παρέμειναν. Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον Internet Explorer 6 αλλά εμφανιζόταν ένα pop up παραθυράκι με ένα μήνυμα που έλεγε ότι πρώτα πρέπει να απεγκατασταθεί ο Internet Explorer 7. Από τον πίνακα ελέγχου και την προσθαφαίρεση προγραμμάτων δεν έγινε τίποτα και όταν το έψαξα να δω γιατί γίνεται αυτό είδα ότι δεν υπάρχει uninstaller. Η Microsoft  το έκανε πάλι το θαύμα της (υπ' όψην ότι το Internet Explorer 7 το κατέβασα από το επίσημο web site του Bill Gates). Προσπάθησα να το διαγράψω χειροκίνητα. Κάποια αρχεία σβήστηκαν αλλά κάποια άλλα δε βγαίνουν με τίποτα. Ούτε μετά από επανεκκινήσεις ούτε με τα καλύτερα προγράμματα απεγκατάστασης προγραμμάτων του εμπορίου. Κάντε μια βόλτα σε διάφορα fora αναζητώντας προβλήματα που δημιουργεί ο IE7 και θα με θυμηθείτε.
   Μετά από αρκετές ώρες ο υπολογιστής επανήλθε κατά 90% στην αρχική του κατάσταση και ειλικρινά δεν ξέρω πως τα κατάφερα. Κάποια αρχεία του Internet Explorer 7 πάντως παραμένουν στο pc και ο browser δουλεύει αν τον επιλέξω (πράγμα που εννοείται ότι δεν το κάνω). Αυτο που απέμεινε όμως είναι αρκετό για να κρατάει αόρατη τη γραμμή γλώσσας και όταν θέλω να πάω από αγγλικά σε ελληνικά και το αντίστροφο πρέπει να πληκτρολογήσω δυο, τρεις και τέσσερις φορές Alt  + Shift.
   Βέβαια η Microsoft δεν είναι η πρώτη φορά που μας απογοητεύει. Θυμάστε το SP3; Τα Vista; Προσοχή λοιπόν σε ότι update κάνετε για να μην ταλαιπωρείστε μετά.
Να περάσω όμως και στα ευχάριστα. Από το Σαββάτο μέχρι και χθες είχα την ευχαρίστηση να γνωριστώ με τα Windows 7 χάρη στην αδερφή μου και το καινούριο της laptop. Ομολογώ ότι είμαι κολλημένος με τα XP λόγω της σταθερότητας τους αλλά τα Windows 7 είναι όμορφα όπως τα Vista αλλά ελαφρά όπως τα XP. Δεν καταναλώνουν πόρους, είναι γρήγορα τόσο στην εκκίνηση του υπολογιστή όσο και στο άνοιγμα φακέλων, προγραμμάτων χωρίς τα εκνευριστικά μυνήματα. Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι απόλαυση και το συγκεκριμένο λειτουργικό αναδεικνύει τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών στο έπακρο. Τα προγράμματα που βγήκαν για τα Vista είναι απολύτως συμβατά με το αναγεννημένο λειτουργικό όπως και πολλά που υποτίθεται ότι βγήκαν για XP και παλιότερες εκδόσεις δουλέυουν άριστα χωρίς κανένα πρόβλημα. Σίγουρα όλο και κάτι στραβό θα φανερωθεί στο προσεχές μέλλον και η Microsoft θα καταφύγει στη γνωστή λύση των Service Packs αλλά σίγουρα τα Windows 7 δεν θα παρουσιάσουν τόσα προβλήματα όσα παρουσίασαν τα Vista με την έλευση τους.
back to top