Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι το ιστολόγιο σας μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται περισσότερο σαν website; Πώς θα γίνει αυτό; Με την προσθήκη στατικών σελίδων. Το blogspot μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε μέχρι δέκα στατικές σελίδες (δεν είναι και λίγες) και στην καθεμία μπορούμε να βάλουμε το περιεχόμενο της αρεσκείας μας. Για παράδειγμα αν ονομάσουμε μια καρτέλα contact μπορούμε να βάλουμε στοιχεία επικοινωνίας, αν μια άλλη την ονομάσουμε about τότε μπορούμε να βάλουμε κάποιες συνοπτικές πληροφορίες για το ιστολόγιο μας. Μπορούμε να βάλουμε στατικές σελίδες photos, videos και ότι άλλο θελήσουμε με το αντίστοιχο περιεχόμενο σε καθεμιά από αυτές.
   Βασική προϋπόθεση για να το κάνουμε αυτό είναι να μπούμε στο πρόχειρο blogger (draft) και αυτό θα το καταφέρουμε αν μπούμε στο λογαριασμό μας μέσω αυτής της διεύθυνσης http://draft.blogger.com. Μην περιμένετε να δείτε μεγάλες διαφορές από τον κλασσικό πανόπτη εκτός του logo που είναι μπλε και όχι πορτοκαλί. Κάντε κλικ στο κουμπί νέα ανάρτηση και εκεί θα δείτε ένα πρόσθετο στοιχείο που δεν υπάρχει στην κλασσική έκδοση του blogspot. Το στοιχείο αυτό ονομάζεται επεξερασία σελίδων και βρίσκεται αμέσως μετά την επεξεργασία αναρτήσεων (δείτε το παρακάτω screenshot).

   Κάντε κλικ στην επεξεργασία σελίδων, αν πεταχτεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης πατήστε ΟΚ και θα μεταφερθείτε στην παρακάτω εικόνα.

 
Κάντε κλικ στο κουμπί νέα σελίδα και θα μεταφερθείτε στην παρακάτω εικόνα.
 
Δώστε τίτλο και βάλτε το περιεχόμενο που θέλετε. Όπως βλέπετε μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, φωτογραφίες και videos. Όταν τελειώσετε πατήστε δημοσίευση τώρα (publish). Με την δημοσίευση θα μεταφερθείτε στο παρακάτω screenshot για να σηλώσετε σε ποιο σημείο του ιστολογίου σας θέλετε να εμφανίζονται τα links που θα οδηγούνε στις στατικές σελίδες. Προσωπικά σας προτείνω να επιλέξετε τις καρτέλες ιστολογίου που φαίνονται στο πάνω μέρος του blog σας. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειάζεται να ψάχνουν τις στατικές σελίδες σας οι επισκέπτες σας.
 
 
Πατήστε αποθήκευση και δημοσίευση και η στατική σας σελίδα είναι ήδη δημοσιευμένη. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την επαναλάβετε μέχρι δέκα φορές για να δημιουργήσετε μέχρι δέκα στατικές σελίδες.
   Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη. Ελπίζω να σας άρεσε. Καλή επιτυχία.
back to top