Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Καλησπέρα blogόφιλοι. Μετά από μια μικρή περιπέτεια με το AdSense της Google χθες επανερχόμαστε δριμύτεροι και απτόητοι. Σήμερα είχα σκοπό να σας δείξω κάτι αλλά τελικά αποφάσισα να σας προτείνω κάποια websites για να αυξήσετε τις γνώσεις σας. Όσο περισσότερα γνωρίζει κάποιος τόσο λιγότερο εξαρτάται από τους άλλους και θα βρίσκει μόνος του λύσεις σε διάφορα προβλήματα που τυχόν θα συναντήσει. Με μια φράση γίνεται πιο αυτάρκης. Κακά τα ψέμματα, ένας ιστολόγος πρέπει να γνωρίζει λίγο απ' όλα. Επεξεργασία φωτογραφίας, κώδικα, multimedia κ.α.
   Πρώτη πρόταση είναι αυτή. Αφορά το CSS (Cascading Style Sheets). Αυτό δηλαδή ένα είδος κώδικα που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση του ιστολογίου (χρώματα, γραμματοσειρές κλπ.).  Το αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση πρόσφατα. Εδώ λοιπόν έχουμε δέκα tricks που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ιστολόγιο σας ή την ιστοσελίδα σας να φαίνονται ακόμα πιο ωραία. Πιστέψτε με θα το βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμο.
   Το facebook είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα μας όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ θα βρείτε εικοσιπέντε κόλπα για το εν λόγω website κοινωνικής δυκτίωσης.
   Είναι αλήθεια ότι παρόλο που ήρθαν τα windows 7 (μετά τα δυσλειτουργικά Vista) η πλειοψηφία του κόσμου επιμένει στα XP. H Microsoft έδωσε μια μικρή παράταση για την υποστήριξη τους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μια μέρα δε θα σταματήσει να το κάνει. Εδώ θα βρείτε μια λίστα από websites με tips, tricks και tweaking για τα windows XP. Για τους κατόχους των XP πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι αυτοί οι ιστότοποι μελλοντικά.
   Μια πρόταση που μπορούνε να ασχοληθούνε μαζί της και οι λιγότερο μυημένοι είναι αυτή. Θα βρείτε αρκετά πράγματα που αφορούνε το blogging, το internet και τους υπολογιστές γενικότερα.
   Κλείνοντας θα ήθελα να προτείνω κάτι γι' αυτούς που τους αρέσει η εναλλακτικότητα και θέλουνε να πειραματιστούνε με τα Linux. Κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να περιηγηθείτε σε τέσσερα websites που δείχνουνε κάποια κόλπα για το Linux, το οποίο είναι αξιόπιστο λειτουργικό, ελαφρύ και ανοιχτού κώδικα (open source). Προσωπικά δεν ασχολήθηκα ακόμα αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον θα το κάνω.
   Ελπίζω να βρείτε χρήσιμες τις παραπάνω προτάσεις. Ασχοληθείτε και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι. Βασική προϋπόθεση είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
back to top