Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΞΑΝΑΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ADSENSE

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Τη Δευτέρα που μας πέρασε η Google απενεργοποίησε τις διαφημίσεις από τα ιστολόγια μου και κάποιων άλλων. Η δικαιολογία ήταν ότι είδαν ύποπτες κινήσεις και ήθελαν να προστατέψουν τους διαφημιζόμενους. Οι ιστολόγοι όμως από που προστατεύονται όταν κάποιος λόγω σκοπιμοτήτων κάνει συνεχώς και καθημερινά κλικ σε διαφημίσεις για να δημιουργήσει πρόβλημα; Κανένας. Έκανα ένσταση αλλά μέχρι να τη δούνε θα περάσει πολύς καιρός, οπότε τις ενεργοποίησα από μόνος μου μέσα σε δύο λεπτά. Ελάτε να σας δείξω πως.
   Ας πούμε ότι η Google σας απενεργοποίησε τον κώδικα του AdSense. Μην αγχώνεστε. Μπορείτε να ξαναγίνετε publisher. Δημιουργήσετε έναν καινούριο λογαριασμό email, θα χρειαστεί λίγο αργότερα. Μπείτε στο λογαριασμό του blogspot και θα βρεθείτε στον πανόπτη. Κάντε κλικ στην αύξηση κερδών.
Θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα ζητάει ένα email λογαριασμό. Βάλτε αυτόν που δημιουργήσατε προηγουμένως (τον καινούριο). Μετά θα μεταφερθείτε στο παρακάτω screenshot για να δηλώσετε πως θέλετε και σε ποια σημεία θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις.


Πατάτε επόμενο και αυτό ήταν. Οι διαφημίσεις σε λίγο θα αρχίσουν να παίζουν στο ιστολόγιο σας. Μόλις τις δείτε να εμφανίζονται μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του AdSense με username το νέο email που δημιουργήσατε στην αρχή και password το ίδιο που έχετε και στο email σας. Εκεί πέρα μπορείτε να δημιουργήσετε δικά σας κανάλια και banners σε περίπτωση που θέλετε οι διαφημίσεις να έχουν διαφορετική διάταξη στο ιστολόγιο σας. Πρέπει όμως πρώτα να πάτε από τον πανόπτη στη διάταξη και να καταργήσετε το gadget AdSense. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βάλετε μέχρι τρεις κώδικες διαφημίσεων συν μια δέσμη (γραμμή διαφημίσεων). Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά. Καλή επιτυχία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μία πολύ καλή εναλλακτική υπηρεσία για pay per click ads είναι το Bidvertiser το οποίο δίνει μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους.
back to top