Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ APTURE

Καλημέρα. Καιρό έχουμε να πούμε κάτι σχετικά για τα ιστολόγια. Σήμερα θα σας αποζημιώσω προτείνοντας σας το Apture. Τι είναι αυτό; Είναι μια δωρεάν υπηρεσία της οποία την εγκαθιστάτε αρχικά ως plugin στο browser, κάνετε επανεκκίνηση τον browser και κατόπιν μπαίνετε στο λογαριασμό του ιστολογίου σας και το εγκαθιστάτε ως gadget. Εφόσον δηλώσετε username και password στο προγραμματάκι θα σας σταλεί ένα email για να επικυρώσετε τη διεύθυνση σας. Η εγκατάσταση του κρατάει το πολύ ένα λεπτό με τρία βήματα και είναι παιχνιδάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσο πιο κάτω τοποθετήσετε το gadget τόσο το καλύτερο.
Τι κάνει λοιπόν το Apture; Μας επιτρέπει να βάλουμε ένα σύνδεσμο (link), ένα video, φωτογραφία, χάρτη, ήχο και άλλα και οι αναγνώστες μπορούνε να δούνε και να ακούσουνε αυτά που προτείνουμε χωρίς να απομακρυνθούνε από το blog μας. Δείτε αυτό το παράδειγμα.
Ένα από τα συν του Apture είναι ότι υποστηρίζει πολλές πλατφόρμες (Blogspot, Wordpress, TypePad, Ning, Drupal {v5 και v6+} και άλλες). Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό gadget και κάνει ένα ιστολόγιο να μη φαίνεται πολύ στατικό. Το κυριότερο είναι ότι είναι δωρεάν για ιστολόγια που έχουν κάτω από πέντε εκατομύρια επισκέψεις το μήνα.
Ελπίζω να σας αρέσει και να το βρείτε χρήσιμο.
back to top