Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Σήμερα θα δούμε ένα πολύ εύκολο και πολύ καλό κολπάκι. Θα σας δείξω πως μπορείτε να κάνετε ανακατεύθυνση (redirection) ενός ιστολογίου σε ένα άλλο. Δηλαδή αν έχετε ένα παλιό ιστολόγιο το οποίο για οποιοδήποτε λόγο το έχετε εγκαταλείψει και έχετε φτιάξει ένα καινούριο και δε θέλετε να χάσετε τους αναγνώστες του παλιού, θα μπορείτε να παραπέμπετε τους αναγνώστες σας στο καινούριο σας blog ακόμα και όταν πληκτρολογούνε τη διεύθυνση του παλιού.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας στο blogspot και από τον πανόπτη πάμε στη διάταξη και από εκεί στην επεξεργασία HTML. Πριν προχωρήσουμε παίρνουμε ένα αντίγραφο αφαλείας (back up) του κώδικα μας. Πατάμε control και F (Ctrl+F) για να ανοίξει το ψαχτήρι στο κάτω μέρος του φυλλομετρητή (browser).
Μέσα στο πλαίσιο στο ψαχτήρι πληκτρολογείστε:

</head>

και θα σας εμφανιστεί τονισμένο με χρώμα μέσα στον κώδικα.
Αμέσως πάνω από αυτό προσθέστε τον παρακάτω κώδικα:

<meta http-equiv="refresh" content="0;url=http://yournewurl.com"/>

Όπου http://yournewurl.com βάζεται τη διεύθυνση (url) του νέου ιστολογίου σας ή ιστοσελίδας σας. Πατήστε αποθήκευση (save) και είστε έτοιμοι. Κάντε μια δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση του παλιού σας ιστολογίου και πατήστε enter. Θα εμφανιστεί το ιστολόγιο σας και μετά από ένα με δύο δευτερόλεπτα θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα σας σελίδα. Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο.
P.S.:
Από σήμερα μπορείτε να επισκέπτεστε το Locus Blogus πληκτρολογώντας τη νέα διεύθυνση www.locusblogus.com (όσοι πληκτρολογείτε την παλιά: http://locusblogus.blogspot.com θα γίνεται ανακατεύθυνση αυτόματα)
back to top